Dragon Age 4 bude klasický singleplayer
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dragon Age 4 bude klasický singleplayer

Dragon Age 4 bude klasický singleplayer

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 2. 2021 19:40 5

Se společností Bioware jsme včera spojovali spíše negativní zprávy, dnes nás ale potěšila alespoň něčím pozitivním. Dle informací webu Bloomberg, se kterými přišel Jason Schreier, totiž vydavatel EA dovolil vývojářům z Bioware úplně vypustit plánovanou multiplayerovou složku Dragon Age 4. Z pokračování oblíbené série tak bude tradičně singleplayerové RPG.

Reklama

Zajímavé jsou důvody, které dle zdrojů představitele EA k rozhodnutí vedly. Jednak za tím stojí velký úspěch Star Wars Jedi: Fallen Order studia Respawn Entertainment, které EA taktéž vydávalo. Ten nabízel čistě singleplayerový zážitek, hráči i kritici byli nadšeni a hra si vedla velmi slušně i v prodejích. Opačnou motivací pak byly obrovské problémy posledního projektu Bioware, multiplayerové střílečky Anthem. Ta se příliš nepovedla, hráči ji kvapně opouštěli a včera jsme se dozvěděli i o zrušení jeho plánované přestavby Anthem Next.

Společnost EA se k informacím Bloombergu v souladu se svými zásadami odmítla vyjádřit, na postoj Bioware zatím čekáme. Tak jako tak jde ale o skvělou zprávu pro fanoušky příběhu a zpráva představuje naději i pro příznivce série Mass Effect. Zdá se, že EA i Bioware pomalu opouští své plány na to, že budou všechny projekty do budoucna “live service”.

Sluší se ale připomenout, že si EA stále drží velké množství her a značek, které tímto způsobem fungují. Z mikrotransakcí těží především ve sportovních hrách a postupně přitvrzuje na mobilních platformách.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama