Ryan přiznal podcenění poptávky po PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ryan přiznal podcenění poptávky po PS5

Ryan přiznal podcenění poptávky po PS5

Radek Raudenský

Radek Raudenský

24. 2. 2021 15:21

Už rok se celý svět potýká s pandemií koronaviru, která donutila svět zareagovat mnoha různými opatřeními. V reakci na velkou infekčnost se uzavřely továrny, pracovníci zůstávali doma a chtěli se nějak zabavit. Tato kombinace pak způsobila, že celý svět sice chce hrát, ale není na čem. To se samozřejmě dotklo i výroby PlayStationu 5, kvůli čemuž si hráči sice mohou užívat propagační materiály, ale samotnou konzoli si koupit nemohou.

Reklama

K této situaci se vyjádřil i ředitel PlayStationu Jim Ryan, který pro Washington Post řekl, že nedostatek konzolí je kombinací podcenění a pandemie. „Poptávka byla větší než jsme předpokládali. To, společně s mnoha problémy okolo dodavatelů, vyústilo v menší zásobu konzolí než jsme předpokládali.“ Tato situace by se ale měla zlepšit. Výroba se údajně pomalu rozjíždí a v druhé polovině tohoto roku by se mělo vyrobit „poměrně dost konzolí.“

Ryan se ale neodvážil slíbit, že Sony pokryje letošní poptávku po nových konzolích. „Každým měsícem se ta situace zlepší.“ Tato slova souhlasí s dřívějším tvrzením AMD o tom, že první polovina tohoto roku bude stále problémová, v druhé polovině se ale projeví zvětšená produkce jak grafických karet, tak procesorů. Právě z nich čerpá výkon jak PlayStation, tak Xbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama