Vývoj Genshin Impact stál 2 miliardy korun
i Zdroj: NetEase / Genshin Impact press kit
Novinka Vývoj Genshin Impact stál 2 miliardy korun

Vývoj Genshin Impact stál 2 miliardy korun

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 2. 2021 14:04 1

Genshin Impact se, stejně jako spousta dalších her, zcela nečekaně stalo obrovským hitem, na který naskočili nejen čínští hráči, na které původně hra mířila, ale i spousta tvůrců a hráčů na západě. Někteří ale titul kritizovali za to, že vypadá vcelku jednoduše, což by mělo vypovídat o vývojářských hodnotách – to ale studio popírá.

Reklama

V poslední prezentaci se totiž prezident studia miHoYo Kai Haoju rozpovídal o tom, kolik vlastně stál a bude stát vývoj hry. Samotný vývoj do vydání vyšel na 100 milionů dolarů, tedy přes 2 miliardy korun. To je na původně čistě mobilní titul vcelku působivé číslo, částka se ale po vydání údajně ještě zvýší.

Podle současných plánů se totiž náklady na vývoj zvýší na 200 milionů dolarů, tedy více jak 4 miliardy korun ročně. V současné chvíli na hře pracuje studio sestávající z více jak 700 vývojářů, navíc se plánuje expanze do Severní Ameriky. Samotné studio pak plánuje, že bude vydávat novou hru každé tři až čtyři roky.

via https://t.co/EXunJmu1fv
Cai Haoyu, President of miHoYo, recently gave a presentation to SJTU-SV covering miHoYo's growth and future plans. One big one, a complete virtual world in 2030 in which a billion people are willing to live. More in the replies. #GenshinImpactpic.twitter.com/cSsY6I30gm

— AE Entropy (@AeEntropy) February 23, 2021

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama