Stadia, id Software a Bungie terčem žaloby
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Stadia, id Software a Bungie terčem žaloby

Stadia, id Software a Bungie terčem žaloby

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 2. 2021 12:06

Když se něco nedaří, tak pořádně. Bohužel toto přísloví platí v herním průmyslu dvojnásobně – dokázal to nejen CD Projekt Red, který po nevyvedeném vydání CP2077 na konzolích schytal několik žalob a zejména kritiku, ale také Google - společnost nedávno uzavřela interní studia a nyní čelí velké žalobě.

Reklama

Dle stránky ClassAction.org byla totiž vůči Google podána nová žaloba, která se odkazuje na příslib hraní ve 4K, což údajně Stadia nikdy nedokázala splnit. I když Google tvrdil, že bude platforma silnější než Xbox One X a PlayStation 4 Pro dohromady, většina her nabízela pouze upscalované rozlišené, nikoliv skutečné 4K. „Google prezentoval falešné a zavádějící přísliby týkající se streamovací kvality Stadie, aby generoval příjem pro divizi Google Stadia.“

Do žaloby ale nebyl zahrnut pouze Google, ale také studia Bungie a id Software – společností prý používali stejnou zavádějící reklamu, díky čemuž dopomohli k vyprodukování „milionů dolarů“. Žaloba se vztahuje na všechny rezidenty USA, kteří si zakoupili Stadia Founder’s Edition, Premier Edition nebo předplatné Pro.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama