CD Projekt válčí s šířením kódu Gwentu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CD Projekt válčí s šířením kódu Gwentu

CD Projekt válčí s šířením kódu Gwentu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 2. 2021 12:29 2

Společnost CD Projekt Red podniká první kroky ve snaze zamezit nadbytečnému šíření ukradeného zdrojového kódu Gwent: The Witcher Card Game. Využitím zákona DMCA smazala několik Tweetů, které nabízely linky ke stažení souborů obsahujících kód.

Reklama

Popis provinění uživatelů je následující: „Nelegálně získaný zdrojový kód Gwent: The Witcher Card Game. Publikovaný bez autorizace, neměl být zveřejněn na veřejnosti“. Samotným účtům se nic nestalo, zmizely jen jejich příspěvky. V mailové korespondenci rozeslané provinilým uživatelům jsou zmíněný minimálně čtyři dotčené tweety, případů ale pravděpodobně bude mnohem více.

Dle webu Vice, který si informací přišel jako první, obsahují stažené soubory assety několika různých verzí Gwentu a poznámky hackerů, kteří lákají na další úniky.

Snahy CD Projektu navazují na události z předminulého týdne, kdy společnosti hackeři skrze ransomwarový útok odcizili obrovské množství dat, mimo jiné obsahující zdrojové kódy Cyberpunk 2077, Zaklínače 3 a Gwentu. Data byla následně prodána v internetové aukci. Osud jednotlivých složek krádeže je zatím nejasný. Lze předpokládat, že se s dalšími týdny a měsíci budou objevovat na internetu, společně s interními detaily o fungování firmy, které útočníci získají ze souborů administrativy. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama