Blizzard oznámil Diablo 2: Ressurected
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Blizzard oznámil Diablo 2: Ressurected

Blizzard oznámil Diablo 2: Ressurected

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

20. 2. 2021 07:45 6

Legenda se vrací. Po bezmála dvaceti letech od našeho posledního střetu s Ballem v Diablo 2: Lord of Destruction se Diablo 2 dočkává odhalení spekulovaného remasteru. Hra od Blizzardu a Vicarious Visions obsáhne základní hru i zmíněný datadisk, a ve své plné kráse dorazí ještě letos.

Reklama

Jako první musíme odbavit cílové platformy – mimo předpokládaného PC zde totiž nově nalezneme i konzole, a to konkrétně Xbox Series, Xbox One, PS5, PS4 a Switch. Hra bude s ohledem na vícero verzí podporovat přenášení postupu napříč platformami, ne však přímo cross-play hraní s dalšími hráči. Tedy alespoň v době vydání. Vývojáři se totiž v návazném rozhovoru nechali slyšet, že cross-play bedlivě zkoumají, díky čemuž není vyloučené, že by se tato možnost mohla objevit někdy v budoucnu.

Z grafického hlediska přebírá remaster esenci původního dílu, staví na ní a navrch přidává vlastní 3D prostředí, dynamické nasvícení, předělané animace a efekty a závěrem i 4K rozlišení. V případě zájmu nebo vlny nostalgie můžete navíc starý i nový vzhled libovolně přepínat, čímž se Diablo přiblíží kolekci Halo. Společně s grafickou stránkou ještě krátce zmiňme, že kompletním předěláním prošly i herní filmečky, tvořící příběhové předěly mezi jednotlivými akty.

Nad rámec změn technického rázu se vývojáři úpěnlivě snažili uchovat hru takovou jaká byla – a to včetně menších chybek nebo balancování postav. Výjimkou v netknutém duchu originálu tvoří pouze moderní vylepšení typu: sdílený prostor pro uchování předmětů, možnost automatického sbírání zlata, upravená podoba herních statistik a další. Žádná forma mikrotransakcí ani in-game obchod ve stylu Diabla 3 přidán nebyl.

Pokud vaše láska k Blizzardu, potažmo Diablu jako takovému ani po letech čekání nezkoprněla, můžete už nyní poslat přihlášku do uzavřeného alfatestu. Jste-li naopak zvědaví až na plnou verzi, můžete očekávat, že hra dorazí někdy v průběhu letošního roku, a to za příjemných 40 euro.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama