Studio Very Positive chtělo obelstít Steam
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studio Very Positive chtělo obelstít Steam

Studio Very Positive chtělo obelstít Steam

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 2. 2021 12:00 1

Představivosti se meze nekladou a vývojářská studia mohou nést opravdu podivné názvy. Všechno má ale své hranice. Kromě urážlivých a sprostých slov Steam nestrpí například i záměrnou mystifikaci hráčů. Tak jako tomu bylo u studia Very Positive, které využilo identického formátu označení tvůrců a celkového hodnocení hry. Na případ upozornil Simon Carless z newsletteru GameDiscoverCo.

Reklama

Políčka pro “vývojáře” a “vydavatele” hry jsou totiž bledě modré linky, stejně jako o něco výše položená políčka pro celková hodnocení a nedávná hodnocení. V případě jediného projektu studia, hry Emoji Evolution tedy mohlo na první pohled dojít ke snadné záměně. Ta správná hodnocení se totiž pohybovala pouze v úrovni “mostly positive”.

Studio Very Positive chtělo obelstít Steam
i Zdroj: Hrej.cz

To ale nebyl jediný prohřešek studia. Dle několika velmi evidentních důkazů autoři falšovali hodnocení hry a dokonce využívali automatizované metody, jak opakovaně zobrazit kartu hry. Z nepříliš zajímavého Emoji Evolution (řada hodnocení obyčejných hráčů svědčí o tom, že jde o naprosto tuctovou a nezábavnou hru) se tak rychle stal jeden z nejnavštěvovanějších titulů na Steamu. 

Samo studio poukazuje na to, že jen využilo malého triku a předpokládalo, že Steamu vadit nebude. Služba ale studio smazala, zabanovala a k nalezení není ani zmíněný titul. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama