XSX/S nabídne vyšší FPS u starších her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka XSX/S nabídne vyšší FPS u starších her

XSX/S nabídne vyšší FPS u starších her

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 2. 2021 21:15

Společnost Microsoft, potažmo jeho divize Xbox, se hráčům snaží nabídnout maximální možný komfort v otázce zpětné kompatibility. V rámci současné generace konzolí Xbox Series je tak nabídka starších titulů, hratelných na novém hardwaru, velmi bohatá. Nyní se k ní navíc přidává možnost vyššího frameratu u vybraných titulů.

Reklama

Takzvaného FPS Boost se zatím dočká pět titulů z minulé generace. New Super Lucky’s Tale, Far Cry 4, Sniper Elite 4, UFC 4 a Watch Dogs 2 (velké množství čtvrtých dílů je zřejmě zcela náhodné). Na jaře tak do menu konzole přibude nové nastavení zpětné kompatibility, v rámci kterého se zpřístupní vyšší snímková frekvence.

XSX/S nabídne vyšší FPS u starších her
i Zdroj: Hrej.cz

New Super Lucky’s Tale má nabídnout posun z 60 na 120 snímků za sekundu, ostatní hry se pak posunou z 30 na 60 snímků za sekundu. Microsoft klade důraz především na ten fakt, že UFC 4 poběží v 60 snímcích za sekundu na slabší a levnější konzoli Xbox Series S. Microsoft nezabíhá do detailů v otázce technické povahy nové funkce, víme ale, že FPS Boost není úplně univerzální a v některých případech ho limituje využitý engine. Technologicky zaměřený server Digital Foundry vám může nabídnout o něco lepší vysvětlení toho, jak vlastně FPS Boost funguje.

Je samozřejmě nutné poznamenat, že funkce zachovává původní rozlišení, které je v některých případech i nižší, než FullHD (1080p). Tak jako tak jde však o velmi sympatické vylepšení, které potěší všechny hráči, kteří si chtějí zavzpomínat na starší tituly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama