Techland zůstává nezávislým studiem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Techland zůstává nezávislým studiem

Techland zůstává nezávislým studiem

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 2. 2021 09:18

Čas od času vzduchem poletují zákulisní informace, o jejichž věrohodnosti se můžeme pouze dohadovat. Jen těžko se ale dají ignorovat. V poslední době se týkají také polského Techlandu, který bojuje s vývojem Dying Light 2. Kolem společnosti totiž podle všeho krouží Microsoft.

Reklama

Že by se studio mohlo zařadit pod Xbox Game Studios, o tom se mluví už od začátku loňského roku. Jestli Techland skutečně dostal nějakou nabídku, to není známo, je ale jasné, že na ni nepřistoupil. Microsoft se tedy musel porozhlédnout jinde, koncem září například investoval 7,5 miliardy dolarů do společnosti ZeniMax Media.

Phil Spencer však koncem loňského roku naznačil, že stále hledají nové příležitosti k investicím. O jeho možnostech naposledy hovořili insideři Jeremy Penter a Nick Baker. Podle nich si chce Microsoft dalším nákupem zajistit významnou exkluzivitu pro letošní rok, Baker následně došel k závěru, že musí jít o Techland.

Na dohady tentokrát reagovalo přímo studio prostřednictvím svého komunitního manažera. „Situace se nezměnila – Techland je nezávislé studio, nebylo odkoupeno jiným vydavatelem,“ stojí v příspěvku na Twitteru.

I'm getting a lot of dm's about Dying Light acquisition so I'll answer here:
There was the same rumour floating around the internet one year ago and the situation didn't change - Techland is an independent studio and it was not acquired by another publisher (:

— Uncy (@Uncy8) February 13, 2021

 

Zatím to tedy vypadá, že Techland případným nabídkám odolává. Je tedy otázkou, kam Microsoft napumpuje své peníze. Dle posledních informací si pro hráče chystá spoustu novinek, o které se chce podělit během následujících měsíců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama