Rockstar se nadále soustředí na SP hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rockstar se nadále soustředí na SP hry

Rockstar se nadále soustředí na SP hry

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 2. 2021 13:33 17

Rockstar Games bylo vždy známé pro své singleplayerové hry, které často přinesly revoluční prvky. Výjimku netvořilo ani RDR 2 či GTA V, které se v posledních letech proslavilo hlavně svým multiplayerem. Ten stojí za stovkami milionů dolarů a živí studio i téměř 8 let po svém vydání. Vedení Take-Two, tedy mateřské společnosti, ale tvrdí, že jsou vývojáři stále zavázáni singeplayerovým příběhům.

Reklama

„Vývojáři z Rockstar Games se stále soustředí na silné singleplayerové příběhy a zážitek zaměřený na příběh. Rockstar byl vždy známý pro skvělé příběhy a úžasný herní zážitek – k tomu za několik let vytvořili masivní multiplayer. Rockstar dokáže dělat obě věci zároveň,“ tvrdí Strauss Zelnick, ředitel T2.

Dle jeho slov se Rockstar soustředí na SP hry i v budoucnu, a to i přes velký úspěch GTA Online. Co se obecné budoucnosti singleplayerových her týče, Zelnick tvrdí, že „před několika lety se nikoliv zde ani v této společnosti, nýbrž u konkurence, strhla hádka ohledně toho, že singleplayer je mrtvý a vše je jenom o multiplayeru. My jsme tomu nevěřili, já sám jsem veřejně prohlásil, že tomu nevěříme ani my, ani naše studia.“

Zelnick tato tvrzení potvrdil už dříve s vydáním zatím poslední expanze do GTA Online – nový heist totiž umožňuje odehrání mise i solo hráčům, přičemž statistiky odhalily, že polovina hráčů tak učinila. Zájem o obsah pro jednoho hráče tak stále je a Rockstar se tomu uzpůsobí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama