České studio tvoří remake DLC k Half-Life
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka České studio tvoří remake DLC k Half-Life

České studio tvoří remake DLC k Half-Life

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

15. 2. 2021 11:30 2

V posledních týdnech se velké společnosti pouštěly do rozhovorů s investory, během kterých prezentovaly výsledky svého hospodaření a plány do budoucna. V podobném duchu předali klíčové informace nadšenci z Tripmine Studios, kde vznikají předělávky datadisků k prvnímu Half-Life.

Reklama

Pojďme si je nejprve trochu představit. Tým pracuje hned na dvou projektech. Operation Black Mesa je remakem Opposing Force, kde se hráči chopili mariňáka Adriana Shepharda, který je vyslán do výzkumného zařízení Black Mesa. Guard Duty je zase předělávkou Blue Shift. Ta se odehrává na stejném místě, hlavní postavou je ale Barney Calhoun, člen zdejší ochranky.

Autoři z Tripmine Studios se snaží o kompletní konverzi. Původní mapy jsou upraveny, některé lokace dokonce rozšířeny, aby bylo dosaženo větší imerze, delší a lepší hratelnosti. Pracuje se i na zlepšení umělé inteligence, ve hře se navíc objeví více nepřátel, takže by souboje měly být mnohem akčnější. Staré známé postavy ale zůstanou zachovány.

České studio tvoří remake DLC k Half-Life
i Zdroj: Hrej.cz

Základem předělávek je Source engine, z něhož se údajně ždímá úplné maximum. Autoři slibují detailní textury a modely postav. Pozadu nezůstává ani audio design, i zde dojde na novinky, pracuje se také na originálním soundtracku a dabingu. Počítá se dokonce s multiplayerem, prioritou je ale dokončit singleplayerovou část.

Poslední update k vývoji přichází ve formě vtipně laděného videa, v němž je představen Biodome, jeden ze sedmi hlavních komplexů výzkumného zařízení. Právě zde se promenádují hrůzu nahánějící potvory.

 

 

Sluší se dodat, že se na předělávkách pracuje už od roku 2012. Autoři nechtějí nic slibovat, zatím tedy není známo ani přibližné datum vydání. Oba datadisky vyjdou na Steamu, kde je bude možné zakoupit. Zatím není v plánu zkušební demoverze, chystá se pouze betatest multipalyerové části. Tripmine Studios i nadále shání dobrovolníky, kteří by pomohli náročný vývoj dotáhnout do zdárného konce. Pokud byste rádi nabídli pomocnou ruku, můžete studio kontaktovat skrze oficiální stránky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama