System Shock 2: EE nabídne podporu VR
i Zdroj: Nightdive Studios
Novinka System Shock 2: EE nabídne podporu VR

System Shock 2: EE nabídne podporu VR

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

14. 2. 2021 11:10

Pro letošek připravované oživení prvního a druhého System Shocku se v případě druhého dílu dočkává příjemného bonusu. Namísto tradičního hraní, na které jste byli u originálu zvyklí, budete totiž moci System Shock 2: Enhanced Edition hrát i s plnou podporou virtuální reality. Jedná se tak o potvrzení dřívějších náznaků, kdy nás vývojáři připravovali na tuto zprávu použitím VR controlleru při jedné z ukázek hry.

Reklama

O vývoj plnohodnotného VR režimu se v rámci Nightdive Studios stará specializovaný tým vývojářů. Podle vyjádření pro IGN má být VR režim kompatibilní nejen se základní příběhovou kampaní, ale i cross-platform kooperací, kterou bude hra nabízet. Roli nemá taktéž sehrávat ani fakt, zda se ve VR režimu nachází oba hráči, nebo pouze jeden z nich.

CEO Nightdive Studios Stephen Kick se dále opakovaně akcentoval, že virtuální realita nebude pouhým přílepkem, nýbrž vlastním režimem s množstvím přidaných funkcí a možností. Těmito ambiciózními slovy se následně Kick přímo odkazuje na skutečnost, že tým dlouhodobě studoval VR konkurenci, jmenovitě pak Half-Life: Alyx.

„Half-Life: Alyx se stal jedním ze stavebních kamenů [technologie VR] při vytváření pocitu, že tam skutečně jste... Věci jako možnost sbírání předmětů z povzdáli byla něco, co bylo pro Half-Life: Alyx opravdu důležité a je to rovněž něco, co budete moci sami vyzkoušet i v System Shock VR," ukončil své povídání Kirk.

Závěrem je potřeba zmínit, že System Shock 2 VR je momentálně ve fázi prototypu. Jeho příchod nastane tudíž až po vydání System Shock 2: Enhanced Edition, jež bylo bez konkrétního data naplánováno pospolu s remakem prvního dílu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama