Sony čelí žalobě za poruchovost DualSense
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony čelí žalobě za poruchovost DualSense

Sony čelí žalobě za poruchovost DualSense

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

14. 2. 2021 10:12 4

Jak je všeobecně známo, že nová technologie mimo pozitivních aspektů přináší neojediněle i bolestivou stránku ve formě vyšší poruchovosti. Tento problém se naneštěstí nevyhnul ani ovladači DualSence, což ilustruje rostoucí počet nespokojených zákazníků referujících problémy. Jejich kolektivní stížnost nově zastřešuje žádost podaná jménem Lmarca Turnera pod hlavičkou právní firmy Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D).

Reklama

Konkrétní porucha, na kterou si hráči stěžují, souvisí s nechvalně známým fenoménem driftingu – tedy defektem ovladače, jenž se projevuje samovolnou detekcí pohybu analogových páček bez vědomého přičinění hráče. Tento problém se objevil už dříve, a to konkrétně u Nintenda Switch, kde navzdory hromadícím se stížnostem přetrvává až doposud. I v případě zařízení Nintenda představovali právě CSK&D jednu ze společností, která vedla (a stále vede) právní spor s japonským výrobcem konzolí.

Gyro in PS5 pad is a very marked improvement over DS4 but... It randomly wants to drift in this. Just enough to completely miss initial shot. #PS5Share, #RogueCompanypic.twitter.com/UiNjzBJz3W

— Nalverus (@Nalverus) February 5, 2021

 

Na základě neveřejných informací, které měly být poskytnuty britskému Eurogameru, byla oficiální žaloba od CSK&D podána 12. února. Součástí jejího obsahu mělo být tvrzení, ve kterém mělo být akcentováno, že si je Sony problému dlouhodobě vědoma, neboť DualSense obsahuje stejné součásti a rozložení analogů jako DualShock 4, kde byl problém hlášen také.

Jako další problém vidí CSK&D skutečnost, že nespokojeným zákazníkům není nabídnuto jakékoli schůdné řešení v případě reklamace závadného zařízení. Namísto jednoduché cesty jsou totiž podle osobní zkušenosti Turnera opakovaně konfrontováni s nepochopením a nutností důrazného naléhání na vícero osob. I z tohoto důvodu cílí žaloba na peněžité odškodnění všech zákazníků, kteří koupí PS5, resp. ovladače DualSense utrpěli újmu a kteří se k žalobě připojí.

K současnému datu nebylo ze strany Sony vydáno žádné oficiální prohlášení komentující postoj vůči případnému soudnímu sporu. Turner uvedl, že na základě tohoto prohlášení chce rozhodnout, zda bude spor dohnán až k soudu, či zda bude řešen formou mimosoudního vyrovnání. CSK&D vlivem probíhajícího sporu s Nintendem a možnosti ustanovení precedentu naopak primárně cílí na soudní spor.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama