Ubisoft se začne soustředit na F2P hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft se začne soustředit na F2P hry

Ubisoft se začne soustředit na F2P hry

Radek Raudenský

Radek Raudenský

11. 2. 2021 14:02 1

Ubisoft je známý zejména tvorbou masivních her, které spolknou obrovské množství zdrojů – logicky by tak měly zabavit i masy hráčů a přinést do studia peníze. Jenže francouzské studio pomalu poznává, že stejnou funkci dnes zastávají i F2P tituly. A právě na ty se chce Ubisoft soustředit.

Reklama

Pro nadcházející fiskální rok 2022 tak chtějí vývojáři začít pracovat na vývoji F2P her i mobilních titulů, které by měly přinést AAA kvalitu z počítačů a konzolí. První takový projekt vzniká ve spojení s Tencentem a spekuluje se, že půjde o mobilní verzi Assassin’s Creed. Plány pak popsal finanční ředitel Frederick Duguet.

„Ve fiskálním roce 22 chceme pokračovat v evoluci od AAA centrického modelu na systém, kde AAA hry stojí vedle prémiových a free-to-play inovativních zážitků napříč platformami. Po několik let jsme říkali, že budeme vydávat tři nebo čtyři AAA hry, s čímž nadále počítáme. Postupně se ale dostáváme od zaměření se čistě na AAA hry na model, kdy budeme mít silné AAA hry, velkou dynamiku back katalogu a zároveň budeme mít nové F2P hry a jiné prémiové tituly.“

Duguet následně potvrdil, že v dalším fiskálním roku přijdou tři AAA tituly – Far Cry 6, Rainbow Six Quarantine a neoznámený titul.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama