Tencent získal podíl u autorů Don't Starve
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent získal podíl u autorů Don't Starve

Tencent získal podíl u autorů Don't Starve

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

23. 1. 2021 08:05 4
Reklama

Kanadské indie studio Klei Entertainment, které nám v uplynulých letech přineslo Don't Starve či Mark of the Ninja, přichází o své dlouho držené indie přízvisko. Studio nově oznámilo, že čínská společnost Tencent, jež se dlouhodobě snaží proniknout na západní trh, získala s učiněným nákupem většinové vlastnictví.

Ve svém veřejném prohlášení přináší zakladatel studia Jaime "Bigfoot" Cheng fanouškům slova útěchy a nadějný příslib do budoucna.

Studio Klei Entertainment je tu s námi okolo 15 let a my jsme dosud dělali vše pro to, abychom v dnešním dynamicky se měnícím světě nezůstali pozadu. Mým soustavným přáním bylo umožnit týmu rozvíjet jeho tvůrčí talent, učit se a rozvíjet, nemuset se starat o finanční záležitosti, a nerušeně žít i mimo prostory studia. To se stále nezměnilo.

Toto partnerství nám pomáhá najít správný směr v měnícím se průmyslu a dává nám možnost plně se soustředit na to, co umíme nejlépe  unikátní herní zážitky, které nikdo jiný neposkytuje."

V navazujících slovech se jmenovaný vývojář krátce dotýká dopadům nastalé změny. Sděluje, že jedinou výraznou obměnou projde účetnictví a že na samotné herní projekty a jejich tvorbu nebude mít akvizice zásadní vliv. Svá slova následně završuje odůvodněním, proč se zrovna Tencent stal finální volbou studia.

Naše pozornost se upínala k mnoha různým společnostem. Během uplynulých let jsme koneckonců spolupracovali s nemalým počtem vydavatelů a distributorů (pozn. Tencent pomáhal studiu Klei s distribucí Don’t Starve Together na čínském trhu). Právě Tencent se však nakonec projevil jako jediná společnost, která nám byla ochotná ponechat úroveň autonomie, kterou při své práci požadujeme."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama