Vydání CP 2077 zbrzdil Xbox One a PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vydání CP 2077 zbrzdil Xbox One a PS4

Vydání CP 2077 zbrzdil Xbox One a PS4

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

29. 10. 2020 09:31 6
Reklama

Zaměstnanci studia CD Projekt Red nyní prožívají krušné chvíle. Krom nekonečných přesčasů se musí poprat také s vlnou nevole, která všechny zaplavila poté, co došlo k dalšímu odkladu očekávaného RPG Cyberpunk 2077. Vedení muselo kontroverzní rozhodnutí vysvětlovat také investorům.

S nimi se spojil výkonný ředitel společnosti - Adam Kiciński. Dle jeho slov sice mohlo dojít k vydání 19. listopadu, došlo ale k rozhodnutí vzít si více času na začištění finální verze hry. „Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale je potřeba si uvědomit, že hra vychází pouze jednou. A první dojmy jsou rozhodující,“ prohlásil Kiciński. „Lepší počáteční reakce se vždy pozitivně odrazí v prodejích. Právě proto hru odkládáme. Sice nemusíme, ale čas navíc nám dá větší jistotu, že bude hra při vydání kompletní.“

Kiciński také v podstatě prozradil, co konkrétně za odkladem stojí. Cyberpunk 2077 dle jeho slov bez větších problémů běží na PC a na next-gen konzolích. Stále se však pracuje na optimalizaci pro PlayStation 4 a Xbox One, což naznačuje, že vedení s aktuálním stavem stále není spokojené. Je jasné, že rozběhat na dosluhujících strojích moderní open-world RPG s bombastickou grafikou, musí být pro vývojáře velký oříšek.

K odkladu se vyjádřil i Piotr Nielubowicz, který ve společnosti působí na pozici finančního ředitele. Poukázal na skutečnost, že hra bude v letošním roce na trhu kratší dobu. Příjmy tedy sice mohou být nižší, nikoliv však výrazně nižší. Jako příklad si vypůjčil třetího Zaklínače. U něj se 90 % prodejů v prvním čtvrtletí uskutečnilo v prvních čtyřech týdnech po vydání. Nielubowicz také spoléhá na blížící se období svátků a s ním spojenou nákupní horečku. Společnost nicméně počítá s tím, že musí přeplánovat marketingovou kampaň, na což samozřejmě bude potřebovat další finanční prostředky.

Společnost si také pochvalovala zpětnou vazbu. Ve vyjádření zaznělo, že vybraní lidé, kteří měli možnost RPG dohrát, z něj byli velmi nadšeni. I díky tomu je studio přesvědčené, že se hráčům do rukou dostane velmi kvalitní titul.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama