Prodej PlayStation 5 je ztrátový
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodej PlayStation 5 je ztrátový

Prodej PlayStation 5 je ztrátový

Radek Raudenský

Radek Raudenský

29. 10. 2020 10:52 6
Reklama

Společnost Sony předpokládá, že by prodeje PlayStation 5 měly při vydání překonat čísla PlayStation 4. Už při spuštění objednávek se údajně podařilo za 12 hodin překonat takové množství které odpovídalo předobjednávkám PS4 za 12 týdnů. Vedení Sony ale nyní potvrzuje, že na prodejích tratí.

Na konferenci pro investory ředitel Sony Hiro Totoki potvrdil, že se očekává překonání 7,6 milionů prodaných konzolí do konce fiskálního roku, a to i díky tomu, že PS5 vyjde na celém světě téměř ve stejnou chvíli. I přes současnou situaci okolo koronaviru by tak PS5 měla překonat úspěch svého předchůdce.

Totoki ale na otázku jednoho z investorů řekl, že je v současné chvíli příjem z PS5 negativní – tedy že se každá konzole prodává s určitou ztrátou. Totoki ale následně potvrdil to, co si hráči mysleli, tedy že Sony plánuje vydělávat na softwaru. „Chtěl bych podotknout, že ta penetrace, tedy zvýšení množství PlayStationu 5 na trhu, donutí hráče kupovat si software. Celkově se tedy ekosystém PS5 postupně aktivuje a v důsledku budou růst i tržby.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama