Microsoft neplánuje zdražovat Game Pass
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft neplánuje zdražovat Game Pass

Microsoft neplánuje zdražovat Game Pass

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

29. 10. 2020 10:47
Reklama

Xbox Game Pass se postupem času stával více a více populární službou. Nakonec je z něj jedna z nejsilnějších zbraní v arzenálu Microsoftu. Právě s ním také vyrazil do boje o hráče v další generaci. Objevovaly se samozřejmě otázky, jak je to s jeho udržitelností do budoucna.

Na ně odpověděl Phil Spencer. Šéf Xboxu se objevil v poslední epizodě podcastu Dropped Frames, kde prohlásil, že Game Pass ve své momentální podobě udržitelný je a po byznysové stránce rozhodně dává smysl. Odmítl také, že by se předplatitelé služby měli připravit na zdražení. Zvyšování ceny momentálně v plánu není.

Není se ostatně čemu divit. Z aktuální finanční zprávy vyplývá, že v posledním čtvrtletí (červenec až září) společnost hned v několika směrech zaznamenala významný meziroční nárůst. Příjmy z obsahu a služeb se zvýšily o 22 %. Krom přímého prodeje her byl ve zprávě jako významný přispěvatel označen právě Game Pass. Zdá se tedy, že Microsoft dokázal najít ten správný byznys model, který generuje pohádková čísla. A dokud bude fungovat, není důvod službu zdražovat.

Do Game Passu naposledy zamířily další zajímavé kousky, například kreslená puzzle hříčka Carto, která vyšla teprva dva dny nazpět. Začátkem listopadu se zde objeví také originální plošinovka Celeste a mnoho dalších.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama