Spencer znovu rozebírá budoucnost Bethesdy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spencer znovu rozebírá budoucnost Bethesdy

Spencer znovu rozebírá budoucnost Bethesdy

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

17. 10. 2020 09:40
Reklama

O významu, který představovala investice Microsoftu do koupě ZeniMax Media, a tedy i Bethesda Softworks a přidružených společností, toho padlo již mnohé. Navzdory četným vyjádřením jsme se však až doposud nedozvěděli, jaké konkrétní dopady bude tato koupě představovat pro budoucnost jimi vyvíjených her na konkurenční platformě od Sony.

V rozhovoru s magazínem Kotaku na toto téma promluvil vrchní představitel Xboxu, Phil Spencer. Ten v reakci na otázku, zdali je reálně možné zajistit návratnost investice ve výši 7,5 miliardy dolarů za předpokladu, že by hry jako Elder Scrolls VI nevyšly na PlayStationu, stručně odpověděl: "Ano.". Po kratší odmlce následně navázal slovy:

Tato dohoda nebyla učiněna se záměrem odebrat hry majitelům jiných platforem. Nikde v námi uveřejněné dokumentaci nestálo: Jak bychom jen mohli zabránit hráčům, aby si tyhle hry zahráli jinde?‘ Naším přáním je koneckonců pravý opak – chceme, aby si hry užilo více hráčů, ne méně. Vrátím-li se však k položenému dotazu  přihlédnu-li k tomu, kde všude budou lidé do budoucna hrát, kolik zařízení nyní nabízíme a jak početnou základnou hráčů aktuálně disponujeme, pak není nezbytné vydávat hry na jiných než námi podporovaných platformách ke zajištění profitability," ukončil své povídání Spencer.

Ačkoli výše uvedené vyjádření Phila Spencera může být pochopitelně interpretováno jako nepřímé potvrzení, že se her od Bethesdy na PlayStationu do budoucna nedočkáme, je nutné současně podtrhnout, že šéf Xboxu pouze prohlásil, že by se tento postup Microsoftu vyplatil. Nicméně, nikde direktně neprohlašuje, že opačný postup, tedy vydání (minimálně některých) her pro konkurenční platformu Sony, nemůže přinést zisk obdobný, nebo i vyšší. Ať už se však situace vyvine jakkoli, v současné době si PlayStation verzí můžeme být jisti pouze u dvou titulů, a to Deathloop and Ghostwire Tokyo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama