Češi vypadávají ze šampionátu v LoL
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Češi vypadávají ze šampionátu v LoL

Češi vypadávají ze šampionátu v LoL

Radek Raudenský

Radek Raudenský

29. 9. 2020 14:15 2
Reklama

League of Legends je společně s Crossfire nejhranější hrou na světě a pravidelně se s dalšími tituly pere o nejvýdělečnější titul na světě. Není tak divu, že je okolo hry obrovská hráčská základna, kterou pohání i esport. Právě v těchto dnech se bojuje o postup do konečně fáze největšího šampionátu v této hře Worlds. Do skupin měli možnost probojovat se i dva češi, kteří hrají v týmu MAD Lions. Bohužel ale byl pro ně dnešní den osudový.

Tým MAD Lions disponuje dvěma českými zástupci – těmi jsou Marek „Humanoid“ Brázda na midu a Matyáš „Carzzy“ Orság jako ad carry. Ti se velmi dobře umístili v evropském žebříčku, což jim po kvalifikačním souboji zajistilo postup na Worlds a tedy cestu do Šanghaje. Zde se ale jako 4. evropský tým museli postavit do play-ins, ze kterých do skupinové fáze postupují 4 nejlepší týmy. Právě dnes byl první zápas knockout stage, kde se MAD Lions postavilo tureckému celku SuperMassive.

Ve velmi napínavé sérii BO5 nakonec došlo až na poslední 5. zápas, kde se i přes snahy Brázdy, který byl i v zahraničí brán za hlavní hvězdu evropského celku, nedařilo a od začátku MAD Lions nestačilo na své soupeře, což SuperMassive ve 30. minutě potvrdilo zničením Nexusu.

I přes prohru a nepostoupení do skupin je to ale pro MAD Lions, potažmo české hráče, obrovský úspěch. V tuto chvíli tak v šampionátu zbývají 3 evropské celky, z nichž největším favoritem na výhru je G2 Esports. Tento celek bojoval o první místo už minulý rok, kde podlehlo čínskému FunPlus Phoenix.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama