MS prý chce všechny XSX upgrady zdarma
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS prý chce všechny XSX upgrady zdarma

MS prý chce všechny XSX upgrady zdarma

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 7. 2020 10:27
Reklama

S nadcházejícím přelomem konzolových generací je stále častějším jevem bezplatný upgrade her. Zatímco dříve bylo nutné kupovat kopie též hry zvlášť pro starou a zvlášť pro novou konzoli, tentokrát často dostane zájemce na jedné rodině hardwaru automaticky i vylepšený port. A zdá se, že Microsoft chce z tohoto kroku udělat standard.

Dle zdrojů webu Video Games Chronicle totiž představitelé amerického hardwarového giganta vývojářům velmi důrazně doporučují, aby v případě vývoje projektů na Xbox One i Xbox Series X nabízeli hráčům obě hry najednou bez dalších poplatků. Na konzolích Xbox to obstarává iniciativa Smart Delivery.

Stále ale existují další možnosti. Pokud se vývojáři rozhodnou na tyto podmínky nepřistoupit, mohou například skrze Microsoft Store nabízet next-gen verzi dané hry se slevou. Taktéž existuje varianta výhodnějších bundlů, kterou využívá například vydavatel 2K v případě basketbalu NBA 2K21. Hráči mají možnost koupě o něco dražší edice, která obsahuje kopie pro Xbox One a Xbox Series X, nebo PS4 a PS5.

Video Games Chronicle připomíná, že zatím všechny hry, které oznámily podporu upgradu na next-gen, jej nabídnou bezplatně. 

Dalším rozdílem mezi hrami, které budou součástí Smart Delivery, a ostatními, je podpora přechodu mezi generacemi. Podporované tituly automaticky dostanou možnost převodu achievementů, uložených pozic a nastavení mezi generacemi. Ty ostatní se musí spokojit pouze s omezenou škálou podpory, která mimojiné zahrnuje mezigenerační multiplayer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama