Celosvětově se prodalo 1,5 miliardy konzolí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Celosvětově se prodalo 1,5 miliardy konzolí

Celosvětově se prodalo 1,5 miliardy konzolí

David Plecháček

David Plecháček

26. 5. 2020 09:19
Reklama

V těchto dnech počet PlayStationů 4 překonává hranici 110 milionů prodaných kusů. Víme taktéž, že Switch už v prodejích překonal Xbox One, který se nyní blíží magické padesátimilionové hranici. Napadlo vás ale někdy sečíst prodeje všech dominantních konzolí, které v historii vyšly?

Internetové stránky Learn Bonds skutečně sečetly prodeje všemožných význačných konzolí, na které si vzpomenete. Nejde tedy jen o aktuální generaci, jde i o přístroje, které se zapsaly do historie videoherního průmyslu před třiceti lety. Drtivou většinu zařízení v seznamu zastupuje Sony, Nintendo, Microsoft a Sega, za zmínku však stojí i Atari 2600. Když sečteme prodeje jednotlivých hardwarů, dostaneme se na jeden a půl miliardy kusů, které si v minulosti našly cestu ke koncovému zákazníkovi.

Moc dobře víme, která konzole seznamu kraluje. Na čele sedí PlayStation 2 s necelými 160 miliony. Druhé je kapesní Nintendo DS, kterému by stačilo ještě pět milionů a PS2 by předstihlo. Následuje Game Boy (119 milionů), a pak už na čtvrtém místě najdeme aktuální PlayStation 4. Stomilionovou hranici ještě překonal původní PlayStation a Nintendo Wii.

Přes padesát milionů prodaných konzolí registrují i konzole PS3, Xbox 360, Game Boy Advance, PSP, 3DS, NES a Switch. Těsně pod ní trůní SNES a již zmiňovaný Xbox One. Výslednému číslu ale pomáhá i N64, Sega Genesis, Atari 2600, původní Xbox, GameCube, Vita, Wii U nebo Sega Saturn a Dreamcast. Zřejmě nejbizarnějším přístrojem v seznamu je GameGear, osmibitový handheld od Segy, kterého se prodalo přes deset milionů jednotek. Na celou tabulku se můžete podívat níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama